2018-2019 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarına Girmeye Hak Kazanan Adaylar
2018-2019 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarına girmeye hak kazanan adaylar açıklanmıştır.

Lisansüstü Programlarına Girmeye Hak Kazanan Aday Listesi

2018 - 2019 Bahar Dönemi Başvuru Tarihleri (21 - 30 Ocak 2019)
2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemi aşağıdaki Anabilim Dallarına 21.01.2019-30.01.2019 tarihleri arasında online başvurular yapılacaktır.

BAŞVURU YAPILACAK ANABİLİM DALLARI / PROGRAMLAR

Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı
  • Bilişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Yazılım Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Veri ve Bilgi Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bilgi Güvenliği Anabilim Dalı
  • Bilgi Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Sağlık Bilişimi Anabilim Dalı
  • Sağlık Bilişimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bilgisayar Grafiği Anabilim Dalı
  • Bilgisayar Animasyonu ve Oyun Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans Programı
  • Bilgi Araştırmaları Anabilim Dalı
  • Bilgi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

• Öğrenci Kabul Şartları

ALES Geçerlilik Süresi Hakkında Duyuru

Danıştay 8. Dairesinin 22.02.2018 tarihli ve 2017/7352 esas nolu kararıyla ALES geçerlilik süresinin 5 yıl olarak kabul edildiği "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişiklik ile yürürlüğe giren geçici 6. Maddenin(ALES geçerlik süresini 5 yıl olarak kabul eden madde) yürütmesi durdurulmuş ve karar uygulanmak üzere 11.06.2018 tarihli yazıyla üniversitelere duyurulmuştur.
    Ancak son olarak, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Rektörlüğü'ne gönderilen 21.06.2018 tarih, 48670 sayı ve "ALES Sonuçları Geçerlilik Süresi" konulu yazı ve ekinde gönderilen 20.06.2018 tarihli ve 29 sayılı YÖK Yürütme Kurulu Kararı belirtildiği üzere; "lisansüstü eğitim programları ile öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvuran veya başvurmayı düşünen adayların, en yakın ALES sınavına girerek süreci devam ettirmeleri mümkün olmadığından doğacak mağduriyetlerin önlenmesi için 30 Eylül 2018 tarihinde yapılacak ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularda mevcut ALES sonuçlarının geçerli kabul edilmesine karar verildi" ibaresi ile duyurulmuştur.
    Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen Bilişim teknolojisinin sadece kullanıcısı değil geliştiricisi olmaya var mısınız?

Hacettepe Üniversitesi Bilişim Enstitüsü çağımızın öne çıkan ihtiyaçlarına uygun şekilde yenilenen ders programları ve güncellenen ders içerikleri ile sizleri bekliyor.

Bilgi Güvenliği, Veri ve Bilgi Mühendisliği, Bilgisayar Grafiği, Sağlık Bilişimi, Yazılım Mühendisliği ve Sayısal iletişim Sistemleri programlarımıza kayıtlar için son gün 27 Haziran.

2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Takvimi
    2018-2019 Öğretim Yılı için ait Güz- Bahar- Yaz dönemlerine ait Akademik Takvim yayınlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.