Ders-Dönem Kaydı Öncesi Bilgilendirme

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

DERS PROGRAM KAYITLARI

KATKI PAYI-ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ UYARILAR

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Yüksek Lisans programlarına ders kaydı yaptıracak öğrencilerimizin dikkatine;

Yeni Kazanan Öğrenci Kesin Kayıt Tarihleri           : 05 -09 Şubat 2024

Katkı Payı Ödeme Tarihleri                                      : 12-16  Şubat 2024

Ders Program Kayıtları                                             : 12-16  Şubat 2024

Ekle – Sil                                                                      : 26 Şubat —01 Mart 2024

BANKA                                                                         : HALKBANK

Enstitümüz Yüksek Lisans programlarında kayıtlı öğrencilerimizin ders kayıtlarında aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

1. Ders seçiminin yapılması: Öğrencilerimizin mezun olmaları için almış olmaları gereken zorunlu ve sınırlı zorunlu dersleri göz önüne alarak ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

Program kayıt işlemleri //enstitu.hacettepe.edu.tr internet adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. (Öğrencilerimiz programlarına almak istedikleri dersleri danışmanları gözetiminde belirlemelidir.)

Ders kataloğunuzu görmek için lütfen tıklayınız.    //akts.hacettepe.edu.tr/programlar.php?program_duzey=3&submenuheader=1

ÖNEMLİ DUYURU

Program kaydını sistem üzerinden yapan öğrenci program kayıt evrakının 2 Adet çıktısını Akademik Danışmanına imzalatarak, Katkı Payı ödemesi yaptı ise Banka Dekontu ile birlikte en geç 16.02.2024 tarihi mesai bitimine kadar Bilişim Enstitüsü Öğrenci İşleri birimine teslim etmek zorundadır. E-mail olarak gönderilen Program kayıt evrakları kabul edilmeyecektir.

Program kayıt evraklarını Öğrenci işlerine teslim etmeyen öğrencilerin program kayıtları ONAYLANMAYACAKTIR. Aksi takdirde sorumluluk öğrenciye aittir.

Ekle-Sil yapabilmek için öncelikle program kaydı yapmak zorunludur, program kaydını yapmayan öğrencilerin Ekle-Sil işlemi yapmaları mümkün değildir.

KATKI PAYI-ÖĞRENİM ÜCRETLERİ/ ÖZEL ÖĞRENCİ KREDİ ÜCRETLERİ

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KREDİ ÜCRETLERİ

Öğrencinin Statüsü

Uyruğu

Ücret / Kredi

1

Normal Süreyi Aşan Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri (5.Yarıyıl ve Üzeri)

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Uyruklu öğrenciler

343 TL

2

2010-2011 Öğretim yılından itibaren Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı ile Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler

Uluslararası Öğrenciler

1.715 TL

5

Uzaktan Öğretim Eğitimde Bilişim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz YL Programı

Tüm öğrenciler

750 TL/Kredi
(1 Ders Ücreti 2.250 TL'dir.)

6

Tezsiz YL Programı Öğrenciler

Tüm öğrenciler

1.000 TL/Kredi
(1 Ders Ücreti 3.000 TL'dir.)

ÖZEL ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ

Başka Bir Üniversitede Lisansüstü Programa Kayıtlı Olan Öğrenciler

222,91 TL

Başka Bir Üniversitede Lisansüstü Programa Kayıtlı Olan Uluslararası Öğrenciler

445,84 TL

ÖNEMLİ UYARILAR!!

Enstitümüz Lisansüstü Programlarında eğitim gören ve Katkı payı ödemesi yapacak öğrencilerimizin yapması gereken işlemler ve ödeme şekilleri aşağıda açıklanmıştır. Harç ödemelerinizi aşağıda belirtilen şekilde yapmanız gerekmektedir. Harç ödemelerinde Havale veya EFT yöntemi yoktur.

A. Banka Şubesinden Nakit Ödeme

Halkbank şubelerinde vezneden nakit para yatırarak ödeme yapmak isteyen öğrencilerimizin
herhangi bir HALKBANK şubesine giderek Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Harç ödemesi yapmak istediği beyan etmesi ve TC. kimlik numarası ile Harç Ödeme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

B. Halkbank ATM Cihazlarından Kartsız Ödeme

Halkbank ATM’lerinden Kartsız olarak ödeme yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki sıralamayı takip ederek ödeme yapması gerekmektedir.
1-Giriş
2-Fatura ve Kurum Ödeme
3-Harç
4-Hacettepe Üni. Harç
5-TC Kimlik No
6-Para Yatırma
7- Makbuz

C. Halkbank İnternet Bankacılığı Üzerinden Ödeme

Halkbank hesabı olan ve internet bankacığını kullanan öğrencilerimizin ödemelerini aşağıdaki
sıralamayı takip ederek yapması gerekmektedir.
1- Ödeme
2- Kurum - Eğitim Ödemeleri
3- Kurum Seçimi (Hacettepe Harç)
4- Hacettepe Harç
5- TC Kimlik No girişi
6- Ödeme
7- Dekont

D. Kredi Kartı İle Prens üzerinden Sanal Pos ile ödeme

Program Kayıtlarının ve Ders seçimlerinin yapılacağı PRENS sisteminde Harç ödemesi yapması gereken öğrencilerin kredi Kartı ile ödeme yapabilmeleri için Halkbank 3D ödeme yöntemi kullanılacaktır.

Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen öğrencimiz Sistem üzerinden Halkbank Sanal Pos sayfasına yönlendirilecek Kredi Kartı ile ödeme işlemini yaptıktan sonra ders ekleme sayfasına geri dönerek derslerini seçebilecektir.

Prens üzerinde Kredi Kartı bilgileri tutulmamaktadır. Ödeme Güvenliği Banka tarafından sağlanmaktadır. Yapılan ödeme anında Prens Sistemine yansıyacaktır.