H.Ü. BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

PROGRAM KAYITLARI ve KATKI PAYI-ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ÖDEMELERİ ile İLGİLİ DUYURU

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde Yüksek Lisans programlarına ders kaydı yaptıracak öğrencilerimizin dikkatine

Kazanan Öğrenciler için Kesin Kayıt Tarihleri 02-13 Eylül 2024
Katkı Payı Ödeme Tarihleri 16-20 Eylül 2024
Program Kayıtları 16-20 Eylül 2024
Ekle - Sil 30 Eylül - 04 Ekim 2024
Banka Bilgisi HalkBank

Enstitümüz Yüksek Lisans programlarında kayıtlı öğrencilerimizin ders kayıtlarında aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

• Ders seçiminin yapılması: Öğrencilerimizin mezuniyet için gereken zorunlu ve sınırlı zorunlu dersleri göz önünde bulundurarak ders seçimi yapmaları gerekmektedir.
  • Program kayıt işlemleri Öğrenci Bilgi Sistemi (Prens) üzerinden online olarak yapılmaktadır. Öğrencilerimiz programlarına almak istedikleri dersleri danışmanları gözetiminde belirlemelidir.
  • Ders kataloğunuzu görmek için tıklayın.
  • Program kaydını sistem üzerinden yapan öğrenci, ödeme işlemini tamamladıktan sonra, iki (2) adet program kayıt çıktısını, Akademik Danışmanına imzalatarak, en geç 20.09.2024 tarihi mesai bitimine kadar Bilişim Enstitüsü Öğrenci İşleri birimine teslim etmelidir. E-mail olarak gönderilen program kayıt evrakları kabul edilmemektedir.
  • Öğrencinin program kaydının tamamlanmış kabul edilmesi için "Program Kayıt Formu"nun Enstitümüz Öğrenci İşlerine teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Ekle-Sil yapabilmek için öncelikle program kaydı yapmış olmak zorunludur. Program kaydı yaptırmamış olan öğrenciler, Ekle-Sil işlemi yapamazlar.

KATKI PAYI-ÖĞRENİM ÜCRETLERİ/ ÖZEL ÖĞRENCİ KREDİ ÜCRETLERİ

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KREDİ ÜCRETLERİ

Öğrencinin Statüsü

Uyruğu

Kredi Ücreti

Normal süreyi aşan Tezli YL öğrencileri (5. yarıyıl ve üzeri) Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Uyruklu öğrenciler Güncellenecektir
2010-2011 öğretim yılından itibaren "Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanı" ile Üniversitemize yerleştirilen öğrenciler

Uluslararası öğrenciler

Güncellenecektir
Uzaktan Öğretim Eğitimde Bilişim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz YL programı öğrencileri

Tüm öğrenciler

2,250 TL/Kredi
(1 ders ücreti 6,750 TL)

Tezsiz YL programı öğrencileri

Tüm öğrenciler

3,000 TL/Kredi
(1 ders ücreti 9,000 TL)

ÖZEL ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ

Başka bir üniversitede lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler Güncellenecektir
Başka bir üniversitede lisansüstü programa kayıtlı olan uluslararası öğrenciler Güncellenecektir

Ödeme İşlemleri

Enstitümüz lisansüstü programlarında eğitim gören ve katkı payı ödemesi yapacak öğrencilerimizin yapması gereken işlemler ve ödeme şekilleri aşağıda açıklanmıştır. Harç ödemelerinizi aşağıda belirtilen şekilde yapmanız gerekmektedir. Harç ödemelerinde Havale veya EFT yöntemi yoktur.

A. Sanal POS ile Ödeme
Sistem üzerinden seçilen her bir ders için ayrı ayrı sanal pos üzerinden (kredi kartı-debit kart) ile ödeme yapılmaktadır. Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra "ÇIKTI AL" aktif hale gelecektir. Prens üzerinde kart bilgileri tutulmamaktadır. Ödeme güvenliği banka tarafından sağlanmaktadır. Yapılan ödeme anında Prens Sistemine yansıyacaktır.

B. Banka Şubesinden Nakit Ödeme
Halkbank şubelerinde vezneden nakit para yatırarak ödeme yapmak isteyen öğrencilerimizin herhangi bir Halkbank şubesine giderek "Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Harç Ödemesi" yapmak istediğini beyan etmesi ve TC. kimlik numarası ile harç ödeme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

C. Halkbank ATM Cihazlarından Kartsız Ödeme
Halkbank ATM’lerinden kartsız olarak ödeme yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki sırayı takip ederek ödeme yapması gerekmektedir:
1 - Giriş
2 - Fatura ve Kurum Ödeme
3 - Harç
4 - Hacettepe Üni. Harç
5 - TC Kimlik No
6 - Para Yatırma
7 - Makbuz

D. Halkbank İnternet Bankacılığı Üzerinden Ödeme
Halkbank hesabı olan ve internet bankacığını kullanan öğrencilerimizin ödemelerini aşağıdaki sırayı takip ederek yapması gerekmektedir:
1 - Ödeme